U posljednjih par mjeseci do sada je vakcinisano skoro 200 miliona ljudi širom svijeta.Međutim, ono što najviše smeta svim doktorima i stručnjacima je to, da je vakcinacija sprovedena u samo 10 zemalja svijeta, što nam govori da su naravno na red došli samo oni bogati. Baš iz tog razloga krenula je priča kako će sve ovo potrajati još najmanje 5 godina ako se natavi sa ovim tempom. 

Ono što je svakako pohvalna stvar u ovoj brojci od 2 miliona je činjenica, da je Srbija unutar te cifre sa skoro 2 miliona vakcinisanih osoba. To je svakao jedna velika i pohvalna stvar za predsjednika Aleksandra Vučića, koji se uspio ugurati između svih tih moćnih država koje financijski stoje po 10 ili puta više od same Srbije. 

Međutim, u posljednjih 15 dana, proces same vakcinacije je malo usporen, zato što su se opet počele pojavljivati jako velike brojke po broju zaraženih, ali i to bi se trebalo po njegovim riječima trebalo sanirati do polovine aprila. Mi danas govorimo o Albaniji, koja je također stidljivo krenula sa procesom vakcinacije, i koja se upisala u broj država koje su krenule sa procesom vakcinacije protiv korona virusa. 

Ovih dana svi mediji pišu o njihovoj najstarijoj državljanki, koja ima čak 111 godina, i koja je primila vakcinu protiv covida 19. Zenepe Pirani je preživjela oba svjetska rata i 2 velike svjetske pandemije, i ona je najstarija osoba koja je primila vakcinu protiv covida 19.