Danas malo govorimo o korona virusu, o kojem i nema baš nešto puno vijesti u posljednje vrijeme. Vjerujemo kako je sa pojavom vakcina u većini zemalja na svijetu, ipak se malo stišala situacija oko broja zaraženih u cijelom svijetu, pa tako i na balkanskim prostorima. Dovoljno je reći da je već preko milion ljudi vakcinisano u Srbiji, pa je i samim time sve manji broj zaraženih osoba. 

Međutim, doktori i svi stručnjaci još uvijek napominju i upozoravaju, da blagi trend pada oboljelih osoba ne bi trebao nikako da nas zavara, jer se svi sjećamo da je ovako bilo već u 2 navrata kada smo se previše opustili, a onda je korona virus udarila puno jače nego prethodni puta. Zato još uvijek se apleuje na nošenje zaštitnih maski, kao i redovno održavanje distanci u zatvorenim prostorima. 

Tatjana Adžić Vukičević, diorektorica novoizgrađene bolnice za covid 19 u Batajnici, i dalje upozorava i vjeruje da je ovo samo zatišje pred nadolazeću buru koja slijedi na balkanu po pitanju korona virusa. Ona je i više nego uvjerena da nam se može ponoviti decembar prošle godine, ako ne budemo oprezni, kada je u jednom trenutku bilo po 8.000 zaraženih na dnevnom nivou u ovoj zemlji, a samo u bolnici u Beogradu je bilo preko 10.000 pacijenata. 

Ona je najviše aludirala na to, što su se prerano otvorila skijališta i zimski centri, tako da ćemo prave posljedice osjetiti tek u mjesecu martu. Vaša mišljenja o trenutnoj situaciji?