Od tenutka kada je internet zavladao svetom , dosta stvari nam je se olakšalo u životu , pa danas mnogo toga na je na dohvat ruke . Samim tim , svakodnevno imamo informacije koje nam dolaze iz rznih delova sveta , od onih najbinijih , do onih zanimljivih koje nas itekako zabave . Samim tim ,ne možemo , a d ane primetimo da je sve manje pravih radnji na našim krajevima , dok jue poredd toga i kineskih radnji znatno manje. Svakako se svi sećamo navale pojavljivanja kineskih prodavnica u gotovo pa svim delovima Balkana , a gde ije bilo mesta da niije imalo kinesku radnju.

Svakako su to bile radnje sa sumnjivim kvalitetom robe , ljude su najviše privlačile niske cene , jer je se za jako malo novca moglo kupiti mnogo garderobe , a koja nije kvalitetna , ali što se kaže , koliko para , toliko muzike. Tako je isto bilo i za stvari iz tehnike , kompijutere i igračke . Međutim , verujemo da ste kada god uđete u konesku radnju osetili neki neugodan miris, ali nikada niste znali o čemu se radi.

Dakle , reč je o brojnim hemikalijama koje su pretežno zabranjene za upotrebu u EU , ali i u SAD. Tako da prema brojnim istraživanjima , koja su napravljena ustanovljeno je da se radi o hemikalijama koje su zabranjene. Međutimm , takva roba sa druge strane dopuštena je u Kini , kao i mnogim drugim azijskim zemljama. Kao razlog veće prisustnosti ovakve robe u azijskim zemljama jeste taj što su njihov zakoni koji imaju odredbe kojima se reguliše korištenje štetnih tvari u industriji, mnogo blaži te na taj način vlasnici obrta uspjevaju proći jeftinije te prodajom takve robe ostvariti veći profit. Vaša mišljenja?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here