Naime, naš organizam nam često daje razne znakove to jeste simptome, te takve stvari ukazuju da ipak nešto nije uredu. Zbog toga ne treba ignorisati niti jedan znak koji nam organizam šalje. Danas smo za vas pripremili znakove koji upozoravaju na infarkt. Ovi simptomi se mogu javiti i mjesec dana prije infarkta. U nastavku ovog članka možete pogledati o kakvim simptomima se radi:

 

  • Kratkoća daha – Kratkoća daha se može javiti jer pluća ne dobijaju dovoljno kisika, a srce ne dobija potrebnu krv. Tada dolazi do začepljenja krvnih sudova. Ovo je potrebno reći ljekaru, kako biste na vrijeme dobili adekvatnu terapiju.

 

  • Pritisak u prsima – Ovaj znak ni slučajno ne smijete ignorisati, jer on može ukazivati na infarkt u skorije vrijeme. Tada se javlja bol koja se najčešće širi prema lijevom ramenu, te se javljaju trnci u udovima.

  • Hladan znoj i vrtoglavica – Naime, do ovih simptoma može doći zbog oslabljene cirkulacije, te može uzrokovati i nepravilnost kada je riječ o protoku krvi u mozak.

 

  • Slabost i malaksalost – Tada krv ne cirkuliše pravilno, te dolazi do začepljenja krvnih sudova. Također ni mišići ne dobijaju sve što im je potrebno, te zbog toga dolazi do slabosti i umora. Potrebno je konzumirati zdrave namirnice, te se dosta kretati. Svi oni koji imaju višak kilograma, što prije svoju kilažu trebaju dovesti u normalu. Iz upotrebe izbaciti slanu i mnogo začinjenu hranu, jer vas to sve može dovesti do infarkta.