Današnji članak posvetit ćemo zdravlju. Iako su mnogi jedva čekali proleće , ali i ono ima svoje negativne strane , jer sa dolaskom proleća samim tim stižu nam prolećne alergije. Alergijska oboljenja prisutna su tokom cele godine , ali su mnogo češća u proleće , jer je to period kada se priroda budi jer je to period cvetanja biljaka. Prroleće je poznato po tome da je vreme često promenjljivo , pa samim tim smo izloženiji i podložniji nekoj prehladi ili infekciji. Upravo onda kada se nešto od navedenog desi , svi mi posegnemo za kapima ili sprejevima za nos kako bi nam olakšalo disanje .

Ono što su ljekari uvek naglašavali jeste da to i nije dobra opcija , a tek da ne predstavlja neko rešenje. Ono što verujemo da neki od Vas ne znaju , jeste da sprejevi i kapi za nos izazivaju ovisnost , te se ne preporučuje korištenje duže od sedam dana , jer pored ovisnosti mogu i da oštete sluznicu nosa , što onda za sobom povlači dugoročne probleme. Kako bi smo ovu našu priču podkrepili argumentima u nastavku Vam donosimo izjavu žene koja je prošla pakao jer nije htela da posluša lekara.

“Tokom jedne prehlade sam po savetu lekara uzela sprej za nos i antibiotik. Rečeno mi je koliko dugo šta smem da koristim. Ispila sam antibiotik po uputstvu, ali sam s kapima nastavila. Stalno sam imala osećaj da ne mogu da dišem. Sada ih koristim već dve i po godine. Kad nemam po jednu bočicu u autu, torbici, kancelariji, pored kreveta – hvata me panika. Nedavno sam bila kod lekara, rečeno mi je da mi je sluznica nosa uništena i da moram da prestanem da ih koristim. Ipak, još nisam spremna da se skinem s njih”, istakla  je ona. Ostatak teksta pročitajte ovde.