U današnjem članku dotać ćemo se teme o kojoj se malo priča , a brojna istraživanja su pokazala da mogu da loše utiču na nas , te da takav način može da dovede do oboljenja. Ono što svi mi želimo i što nam je uvek poredno je zasigurno dobar san. Kako bi naše telo normalno funcionisalo , pored vitamina i zdrave ishrane potrebno je da imamo i kvalitetan i dobar san , jer i to igra veliki uticaj na nas i naše svakodnevne obaveze i potrebe koje imamo. Sa manjkom sna imamo i manjak energije i volje za obavljanje svakodnevnik poslova.

Međutim , nisu svi u situaciji da preporučljive sate sna ustvari i odspavaju , pa se samim tim u nedostatku sna susrećemo i sa problemima koji utiče na naše zdravlje. Danas ćemo samo za Vas da obradimo temu , te da Vas upozorimo na to šta se dešava ukoliko Vaš san nije dobar i kvalitetan , institucije su izvršile i istraživaanje , a rezultati će Vas šokirati. Ističemo , osobe koje spavaju manje od 6 sati noću , izložene su većem riziku da obole od dijabetesa tipa 2 , za razliku od onih koji spavaju tih šest sati.

Iako je ovo stanje većinom praćeno manjkom fizičke aktivnosti , prekomernom težinom ili ipak porodičnom historijom , stručnjaci su nakon istraživanja naglasili da i oni koji pade od nesanice imaju veliku podlogu d obole od bas ove bolesti. “Jedenje zdravih obroka, fizička aktivnost, zajedno sa dovoljno sna – sve su to ključne komponente dobrog zdravlja za sve, uključujući i one koji su u riziku od dijabetesa tipa 2 ili žive sa njim”, rekla je doktorka Fej Rajli.