Najpoznatiji glumački par u Srbiji su Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković koji su odmah nakon što su se vjenčali željeli da postanu roditelji. Kada je Sloboda ostala u drugom stanju došlo je do komplikacija i morala je da miruje ali to njoj nije palo teško jer je iznad svega željela da se ostvari kao majka.

Ona je nedavno otkrila da su Vojin i ona imali slične probleme kao i lik koji je tumačila u seriji Koreni, Simka, koja je na sve načine pokušavala da postane majka da se ne bi ugasila porodična loza Katića. Sloboda je ispričala kako su Vojin i ona godinama pokušavali da postanu roditelji ali ona nikako nije ostajala u drugom stanju.

Onda im je njihov prijatelj također glumac Ivan Bosuiljčić donio lozu sa Hilandara za koju se smatra da je čudotvorna i nakon toga su ubrzo postali roditelji. Ovo je prije nekoliko godina u jednoj emisiji otkrio Slobodin i Vojinov porodični prijatelj koji je rekao da mu je Sloobda koja je veliki prijatelj ovog manastira ispričala da im je pomogla čudotvorna loza koju im je donio Ivan a onda su nakon skoro pet godina braka dobili blizankinje.

Inače i Ivan kao i njegova supruga poznata pjevačica Jelena Tomašević su velii vjernici i često obilaze sveta mjesta. Sama Sloboda nikada nije željela u javnosti da priča na ovu temu a lik Simke je dočarala po mnogima na maestralan način. Ona je rekla da joj je ova uloga došla u pravo vrijeme kada se radi o njenoj zrelosti kao glumice. Sloboda je prva u svojoj porodici koja je dobila blizance a kako je rekla to joj je oduvijek bila želja.