Kod svake žene organizam je drugačiji pa tako i menstuacija, kao i jačina krvarena a na šta trebate posebno obratiti pažnju jeste da sve ispričate svom ginekologu bez srama i stida sve probeleme s menstruacijom koje imate da i kažete a posebno ova 3:

 

  1. Obilna menstruacija

Organizam svake žene je rugačiji pa tako i menstruacija je drugačija. Jačina krvarenja menstrucije je ono na šta morate obratit najviše pažnje. Ako tokom krvarenja stano morate mijenjati uložak, il on se u roku od sat vremena u potpunosti natopi ili koristite 10 tampona najmanje dnevno, onda imate obilna krvarenja što trebate odmah ispitati uzrok.

  1. Duga ili prekratka menstrucija

Dužina tj. trajanje krvarenja zavisi od žene do žene. Ginekolozi savjetuju da im se obratite ako krvarnje traje duže od 7 dana ili kraće od 2 dana. Ako imate menstruciju neobično dugog ili kratkog trajanja potrebno je ustanoviti zašto je tako.

  1. Ugrušci

Ugruške možete imati u periodu kada najjače krvarite, međutim ako su ugrušci veliki i ako se pojave svakog dana dok traje menstruacija onda se obavezno javite ginekologu!