U nastavku današnjeg članka jedna jako diskutabilna tema, koja se može tumačiti na jako puno načina. Vrlo dobro se zna da je balkansko podriučje uvijek bilo na neki način podložno raznim razmiricama među narodima, a lonac koji je samo čekao da eksplodira dočekao je svoju ekspanziju početkom 90 kada su nacionalisti napokon došli na svoje. 

Od tada pa sve do današnjih dana, desile su se neke podjele među narodom, tako da danas opet i dalje svi gledaju kako se neko zove, koje je nacionalnosti, a oni malo stariji savjetuju svoju djecu da ne ulaze u brak sa “drugom vjerom”. To mladi i nekako razumiju, ali kada se desi da dođe dijete, onda se dese nedoumice oko samog imena djeteta, pa do toga kako će se žena prezivati, koji praznik će se slaviti u kući i puno drugih ostalih osjetljivih stvari. 

Kada djeca dođu na svijet, onda se vode polemike oko imena, a danas govorimo o 3 dječija imena koja u stvari izvor imaju iz Islama, a koriste se masovno u pravoslavlju. Prvo ime koje se daje u Srbiji djevojčicama, a koje je zapravo jako lijepo jeste Sara. Ona na Arapskom jeziku znači kneginja, i označava jednu vrdtu elegancije, i jako je univerzalno na svim dijelovima svijeta, pa tako i u Srbiji, gdje je ono bilo drugo žensko ime po popularnosti u 2020 godini kod novopečenih roditelja. 

Drugo ime jeste Ema, koje je zapravo njemačkog porijekla, a jako je rasprostranjeno u Srbiji u formi Eme, ili Emilije, koje je treće najpopularnije ime u Srbiji u prošloj godini.