Nedjelja, 19. 12.2021., čeka nas posljednji pun mjesec u ovoj godini koji će ovoga puta biti u znaku Blizanaca. Kako tvrde astrolozi, a na temelju aspekata koji su već na nebu, to nam donosi unutarnji rast, ali i promjene koje će se uskoro očitovati izvan nas samih.

Blizanci su simbol komunikacije i najveće dijete među horoskopskim znakovima, pa puni Mjesec, koji se nalazi u njima, potiče potrebu da kažemo ono što mislimo i osjećamo.

Ovaj aspekt nas može navesti da naučimo neke nove istine i shvatimo da smo pogriješili. U sljedeće tri nedjelje, koliko će utjecaj ovog aspekta biti važan je da je važno naučiti odustati od beskonačne analize stvari i promatrati situacije odvojeno od uma.

Neophodno je da naš omjer ustupi mjesto emocijama.

Tome dodatno pridonosi i retrogradna Venera u Jarcu, koja će se u trenutku pada kretati “unatrag” i približavati se Plutonu, što će rezultirati da naša podsvijest igra veliku ulogu u našim ljubavnim izborima, ali i u ponašanju. Bit ćemo suočeni s pitanjima na koja traže odgovore, a koja se odnose prvenstveno na naše emocije: Što želimo u ljubavi? Čega se to bojimo i koliko smo spremni voljeti i dopustiti sebi da budemo voljeni.

Uz sve to, Saturn, koji je u Vodoliji, po treći put ove godine ulazi u izazovan aspekt s Uranom u Biku. Prva dva aspekta dogodila su se u februaru i junu, a sada nas Saturn i Uran ponovno zovu da promijenimo i oslobodimo stare obrasce ponašanja i življenja. Ovo je vrijeme kada učimo da je potrebno ostaviti ono što nas sputava i ne hvatati se pod svaku cijenu starih obrazaca, kako bismo otvorili prostor za nešto novo.